B alom

Születési dátum: 2019.08.17.

Törzskönyv:

Cinkei Cirok

Parlagi Vadász

Csokolándy Kalász Vadászfai Lóci
Csokolándy Arany
Aporvölgyi Szorgos Vadászfai Duhaj
Parlagi Szorgos
Luppa-Vadász Pitypang Visnyei-Vadász Sátán Bédai Jónás Jogász
Visnyei-Vadász Trixi
Vadászfai Helyre Vadászfai Lóci
Vadászfai Fruska
Parlagi-Vadász Bársony

 

Vadászfai Cakk  Visnyei-Vadász Sátán Bédai Jónás Jogász
Visnyei-Vadász Trixi
Vadászfai Dina Cid Garamparty
Vadászfai Dacos
Caramba z Tisnoskych revirú Pitypang Mágnás Luppa-Vadász Fickó
Pitypang Csitri
Diansa z Panskych lesú Tocókerti-Vadász Adu
Nella z Pompejské kolonády

AnyaParlagi-Vadász Bársony “Csengő”

Apa: Cinkei Cirok

Cirok eredményei:

2 X CAC
TSZ
VAV, VMV, ŐTV
HD-A

Cirok fotói:

 

Kölykök:

Füzeserdei Bíbor “Málna”

“Málnát már hónapok óta vártuk, már azelőtt, hogy megfogant volna. Végigizgultuk Nórival, hogy vajon sikerül- e pároztatás, utána hogy minden rendben van- e a babákkal, és együtt örültünk, amikor megszületett a B alom.

Nóri mindenről azonnal beszámolt, minden kérdésre válaszolt, szívesen fogadott minket bármikor.
A kis Tüneményeket amikor lehetett meglátogattuk és persze azonnal szívünkbe is zártuk őket.
Egyik látogatásunk alkalmával Málna a nyakunkba ugrott, így részünkről nem is volt kérdés, hogy Őt szeretnénk új családtagnak.
Olyan kutyust szerettünk volna, aki nyugodt, szeret nagyokat kirándulni, okos és persze szép is.
Málna minden elképzelt várakozásunkat túlteljesítette.
Nagyon gyorsan beilleszkedett a családba, felvette az életritmusunkat.
Végtelenül jó érzés, hogy nálunk, velünk, otthon érzi magát. A legfontosabb Málna számára, hogy ott legyen közvetlenül mellettünk.
Málna nagyon rendes kutya, a lakásban nem zajong, igazi kultúrlény.
Villámgyorsan tanult meg mindent, jutalomfalattal nagyon jól motiválható.
Málnával nagyon szeretünk “hazajárni” családlátogatásra Nórihoz, hatalmasat játszik a tesókkal, anyával és a nagybácsival.
A hétvégi füzeserdei sétákon rendszeres résztvevők vagyunk, így Málna nagyon jól nevelt, jól szocalizált kiskutya lett. Nagyon jól feltalálja magát a Dunaparton is Szentendrén, minden kutyával remekül megtalálja a közös hangot.
Málna egy igazi áldás az életünkben, sosem gondoltam volna, hogy egy kutya ilyen jó társunk lehet, igazi családtag.
Molnár család
Szentendre”

Füzeserdei Barka “Rozina”

Füzeserdei Bodza

Füzeserdei Bájos

Füzeserdei Bátor

“Nóri azt ígérte, hogy egy nagyon jó kutyát fogunk kapni. És ez be is jött.

Bátika nagyon jófej, nagyon stabil és nagyon okos.

3,5 órányi autóút messzeségébe hoztuk el. Az úton csak addig nyöszörgött, amíg nem történt egy kaki a lábszőnyegre helyezett kutyapelenkára. Jelzett ő, hogy kéne egy megálló, de épp a Parlament tájékán jártunk, meg akkor még elszakítási traumának gondoltuk. Budán egy benzinkúton rendbe tettük a pelenkát, levegőztünk kicsit, Báti nem pisilt, de már egészen jó kedélyű volt.

Összesen 4 óra út után érkeztünk haza és a panelünk alatt lévő fás, füves területre vezettük pórázon. Ekkor pisilt, eszméletlen sokat. De végig tartotta.

A szobatisztaságáról annyit, hogy eddig még egyszer sem piszkított a lakásba. Tök hihetetlen.

Nagyon tetszik, hogy nem zörren össze erősebb zajra. A lift, a bejárati ajtó erős csapódása sem kottyan meg neki. Sétakor minden elhaladó autót, gyalogost, biciklist teljes ámulattal (és zéró félelemmel) szemlél elképesztő büszkén ülő pózzal, a Bátis ráncolt homlokával, kifeszített vitorla füleivel. Az elhaladók megállnak megcsodálni a kisvizslát. Tényleg nagyon szép látvány.

Másik meglepetés számomra, hogy Bátinak nem volt nyakörve, most mégis nagyon jól viseli, de ami az igazi meglepetés, hogy a pórázt tökéletesen tűri.

Nagyon szeretjük, hogy jó az orra és azt, hogy mindent enyhe dünnyögő hanggal kommentál. Hangja van, ha ásít, hangja van, ha lehuppan a helyére, vagy ha alvópózt változtat. Nagy mókamester, sokat mosolygunk rajta. Rajtakaptuk már horkolás tettetésén is, mikor helyre küldtük. A vizslák tényleg valahol az ember és a kutya között vannak félúton! Nem mondjuk, hogy nem fárasztó, jó sok energiát követel egy kicsi, de nagyon sok örömet szerez és könnyű összeszokni vele.

Mind a fajta, mind a kennel szuper választás volt!”

Füzeserdei Büszke “Benő”

“Nevezhetnénk Füzeserdei Bendő, Füzeserdei Büdös, Füzeserdei Bolondos vagy Füzeserdei Bunkó Benőnek is, mikor milyen hangulatban és állapotban van. Rágásban legyőzhetetlen, mindent enne és inna ami él és mozog. Lopott már palacsintát is az asztalról, akkor majdnem kitagadtuk. Na nem…Ennyiért azért nem jár száműzetés. Végtelenül intelligens, gyorsan tanul és akar, igazi szeretetbomba. Igazi házőrző, bárkit összekoszol és körbenyal, fejvesztve menekül előle mindenki. A fizikai kontakt lételeme, talán egyszer aludt az ágyában. Alapvetően minden ágy, kanapé, fotel az övé. Imád apportírozni, azt is odahozza, amit nem szeretnél. Nem fél semmitől, múltkor egy őzet kergetett meg, szerintem, ha lennének medvék Magyarországon, annak is utána menne. Végtelenül hűséges, kedves, bújós puszigép. Az egyik legjobb dolog, hogy velünk él…Szeretjük, nem tudnánk elképzelni nélküle az életet már. Tudja is, ezért néha szemtelenkedik, mert azt hiszi lehet Neki. No jó, néha szabad. 🙂 Köszönjük Nóri.”